Poczuj smak wiosny i zatrzymaj go na dłużej

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Share on LinkedIn0Share on Tumblr0

pic.php
Młode warzywa i owoce wspaniale smakują, pięknie wyglądają i mają dużo witamin. Najbliższe tygodnie to świetna okazja, aby urozmaicić naszą dietę i eksperymentować w kuchni z nowalijkami. Ułatwi nam to nowoczesny sprzęt AGD, który sprawia, że nowalijki dłużej zachowają świeżość, a gotowanie będzie łatwe, szybkie i przyjemne.

Nowalijki to wiosenne warzywa, które pojawiają się w danym roku po raz pierwszy. Przez wiele tygodni jesieni i zimy jesteśmy skazani na jedzenie gównie mrożonych warzyw i owoców lub hodowanych w szklarniach. Ich których walory smakowe często nie są najlepsze. Po takim okresie z przyjemnością przywitamy w naszej kuchni młode warzywa. Botwinka, rzodkiewka, młoda marchew, szparagi i inne wiosenne warzywa smakują pysznie, są zdrowe i można z nich zrobić wiele ciekawych potraw. Aby gotowanie było przyjemnością i nie zabierało nam zbyt wiele czasu, niezbędne jest odpowiednie wyposażenie kuchni.

W przypadku młodych warzyw i owoców niezwykle ważną kwestią jest ich odpowiednie przechowywanie. Idealne warunki zapewni lodówka Samsung Chef Collection Kitchen Fit, która jest bardzo funkcjonalna i wygodna w użytkowaniu. Zastosowanie technologii Twin Cooling Plus umożliwia niezależną pracę komór chłodziarki i zamrażalnika. Osobne wentylatory i systemy chłodzenia gwarantują idealne chłodzenie i utrzymanie optymalnej wilgotności w każdej z komór, w chłodziarce aż do poziomu 70%, tak by nawet najłatwiej psujące się owoce i warzywa zachowywały długo świeżość. System zapobiega również mieszaniu się zapachów.

Piekarnik to jedno z najważniejszych urządzeń w każdej kuchni. Od jego właściwości w bardzo dużym stopniu zależy smak i wygląd potraw. Samsung we współpracy z najlepszymi szefami kuchni stworzył innowacyjny piekarnik z technologią Gourmet Vapour Cook. Jest to rozwiązanie podobne do gotowania konwekcyjnego, wykorzystywanego w profesjonalnych piekarnikach restauracyjnych. Przegrzana para – o temperaturze ponad 100°C, rozprowadzana jest razem z gorącym powietrzem tworząc na powierzchni potraw mikroskopijną warstwę osłaniającą i zapewniając wyjątkowe efekty pieczenia: doskonałą chrupkość i soczystość potraw. Dzięki specjalnym rozwiązaniom piekarnik Chef Collection zapewnia też bardzo precyzyjną kontrolę temperatury podczas pieczenia, co jest niezwykle ważne przy obróbce dań z delikatnych, młodych warzyw.

Kolejną ciekawą propozycją dla pasjonatów gotowania jest płyta indukcyjna z serii Chef Collection, która gwarantuje precyzję w wyborze temperatury – tak istotną w przygotowywaniu doskonałych potraw. Urządzenie posiada 15 poziomów intensywności oraz m. in. funkcję podtrzymywania ciepła Keep Warm i funkcję Booster dla każdego pola grzejnego (zwiększona moc pola przez 10 min), które pozwalają skrócić czas przygotowania potraw. W płycie zastosowano technologię Virtual Flame – wbudowane diody imitują płomień, wizualizując w ten sposób temperaturę wybranej strefy gotowania. Wystarczy jedno spojrzenie, żeby wiedzieć z jaką mocą pracuje dane pole. Płyta ma szerszą aktywną strefę, w której można ustawić jednocześnie kilka garnków i patelni o różnych kształtach i rozmiarach (funkcja Flex Zone).

W ciągu najbliższych tygodni w sklepach i na targach pojawiać się będzie coraz więcej młodych, sezonowych warzyw i owoców. Zachwycają smakiem, kolorem i są zdrowym urozmaiceniem naszej diety po długiej zimie. Dzięki nowoczesnym sprzętom AGD łatwo i szybko możemy przyrządzić z nich wiele ciekawych i pysznych potraw.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.